Limousin Rundvlees

France Limousin

France Limousin Rundvlees is sinds 1990 verkrijgbaar in Nederland bij de beste slagers van Nederland. Gezondheid, duurzaamheid en de hoge kwaliteit vlees afkomstig van het France Limousin ras liggen aan de basis van het succes.

In de Limousin streek wordt nog steeds op ambachtelijke wijze het rundvee gehouden, een traditie die meer dan honderd jaar terug gaat. Deze oude traditie staat nu voor duurzaam – en diervriendelijk ondernemen.

France Limousin duurzaamheid garanties

France Limousin is de merknaam die staat voor gegarandeerd raszuivere, ongekruiste runderen met een stamboek van meer dan een eeuw. De veehouders zijn aangesloten bij de coöperatie Celmar in de Limousin regio. De coöperatie geeft onvoorwaardelijke garanties voor afkomst, zuiverheid en kwaliteit van haar runderen. De veehouders moeten zich houden aan vele strenge regels en voorschriften van het “Cahier des Charges” en worden meerdere keren per jaar gecontroleerd door een onafhankelijk kwaliteitsbureau.

Niet voor niets vermeld Milieu Centraal (van het ministerie van economische zaken) France Limousin als één van de beste keurmerken van scharrelvlees in Nederland. Een geheel overzicht kunt u HIER vinden.

Onze boeren

De Limousin streek is een streek met een eeuwenoude agrarische traditie en heeft een prettig mild klimaat met meer dan voldoende regen. Het boerenvakmanschap wordt al eeuwen doorgegeven van vader op zoon en het zijn veelal familiebedrijven. De liefde, passie en zorg voor de runderen wordt met de paplepel ingegoten. Dankzij deze boeren heeft de Limousin streek zijn karakter van rust en ruimte voor de natuur altijd kunnen behouden.

De boerderijen hebben in de regel meer dan 100 hectare land, bestaande uit gras- en akkerland. De boerderijen zijn meer dan 95% zelfvoorzienend. Ze verbouwen mais , gerst en graan en uiteraard wordt er volop gehooid en eigen gras ingekuild.

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 08.30 - 18.00 uur
Woensdag: 08.30 - 18.00 uur
Donderdag: 08.30 - 18.00 uur
Vrijdag: 08.30 - 18.00 uur
Zaterdag: 08.00 - 16.00 uur
Zondag: Gesloten

Over ons

Welkom op de website van Slagerij van der Toorn! Uw Limousin-specialist uit Hellevoetsluis. We hebben tal van heerlijke vleesspecialiteiten voor elke gelegenheid. Kom langs in ons winkel en laat u adviseren over onze prachtige producten. Wij helpen u graag!

Contact

Slagerij van der Toorn
Rijksstraatweg 286 A
3223KE Hellevoetsluis
T: 0181-327778
M: limousinslagerijvandertoorn@live.nl